Randas Klinik - v. Susanne Randa

Uddannet Psykolog og Psykoterapeut

 

Føler du dig presset, stresset, eller har anden turbulens i din hverdag, er jeg her for at hjælpe -
 
ring eller skriv, så tager vi en uforpligtende snak om, hvordan jeg kan hjælpe dig.

Ring eller skriv, så tager vi en uforpligtende snak om, hvordan jeg kan hjælpe dig.

Angst

Der findes forskellige angst former:

  • Fobier – er meget hyppige. Det handler om af en bestemt ting, væsen eller situation fremkalder angst. Dette gør sig gældende for Ca. 10% af befolkningen.
  • Panikangst angsten tager form som uventede panikanfald, der er uventede.
  • Social angst eller social fobi, som nogle også kalder det. Denne form for angst handler om andre menneskers bedømmelse/vurdering af os og kan viser sig i mange forskellige grader og være knyttet til enkelte situationer eller mere omfattende al samvær med andre. Denne form for angst kan derfor være et let irritationsmoment, som f.eks. præstationsangst eller være invaliderende og gøre det svært overhovedet at være sammen med andre.
  • Generaliseret angst – Denne angst er vedvarende og omfattende bekymringer om alt fra økonomi og sociale relationer til uddannelse/arbejde, indkøb, naboen og børnenes ve og vel.
  • Agorafobi – Her er angsten forbundet med offentlige steder f.eks. offentlig transport, supermarkeder, større menneskemængder eller blot det at forlade sit hjem. Ofte er denne angstform kombineret med panikangst.
  • OCD bliver også betragtet som en angstlidelse, men er væsentlig forskellig fra førnævnte. Lidelsen er karakteriseret ved tvangstanker og/eller tvangshandlinger. Også denne lidelse ses fra den helt lette, som f.eks. kan dreje sig om behovet for at ting står bestemte steder og på bestemte måder i hjemmet til at være invaliderende tjekkeadfærd og ritualer eller angst for smitte og sygdom.

Behandlingen af angst har fokus på både den følelsesmæssige side, som kam blive forstærket af de tanker, der kører i hovedet og derfor adresseres disse også. Desuden er der fokus på undgåelse- adfærd og sikkerhedsadfærd.

Søger du behandling til din angst?

Da jeg er placeret i Greve er jeg også centralt placeret i forhold til Ishøj, Taastrup, Karlslunde, Solrød, Roskilde. Jeg er dog ikke begrænset til disse områder, alle er velkommen hos mig.

Ring gerne 22 40 84 85 eller send mig en besked på kontakt formularen her på siden – jeg glæder mig til at høre fra dig.

Jeg er medlem af:

Skriv til mig