Randas Klinik - v. Susanne Randa

Autoriseret psykolog og Psykoterapeut

 

Føler du dig presset, stresset, eller har anden turbulens i din hverdag, er jeg her for at hjælpe -

ring eller skriv, så tager vi en uforpligtende snak om, hvordan jeg kan hjælpe dig.

TRE

TRE står for Tension and Traumareleasing Exercises (spændings- og traumeforløsende øvelser) og er i folkemunde kaldet ”rysteterapi”, men TRE er ikke terapi. TRE er en metode, der er udviklet af David Berceli til at forløse kroniske spændinger, stress og traumer. Den bygger på forskning, som viser at stress og traumer sætter sig både fysisk og psykisk.

TRE er en selvhjælpsmetode, der består af 7 øvelser, der aktiverer kroppens naturlige evne til at ryste eller vibrere. Denne rysten/vibreren frigør muskulær spænding, som fører til beroligelse af nervesystemet og hjælper kroppen tilbage til balance. De 7 øvelser bruges til lette stræk af kroppen og let belastning af kroppens største muskulatur for at aktivere vibrationerne.

TRE kan læres i løbet af få sessioner og når man først har lært metoden, kan man bruge den resten af livet til at forebygge stress og belastning og til akutte situationer med stress, men også til at slippe den lettere stress og spænding, der kan bygge sig op i løbet af hverdagen.

Alle mennesker udsættes gennem deres liv for større eller mindre traumatiske oplevelser og alle oplever stressfulde perioder. Hvis reaktioner på stress og traumer ikke forløses, kan de sætte sig til en kronisk tilstand. Det viser sig f.eks. ved anspændthed eller nedsat energi. Dette kan med tiden opleves som vores normale tilstand fordi vi glemmer hvordan det var at være afslappet og opleve sig energifyldt. Her kan TRE være en effektiv metode til at genetablere vores oprindelige tilstand af naturlig energiflow i kroppen og en naturlig vekselvirkning mellem spænding og afslappethed

At ryste/vibrere er som sagt en naturlig kropslig reaktion på ophobet spænding, som ses ved traumatiske oplevelser eller stress/belastning over tid.

Alle pattedyr benytter helt naturligt evnen til at ryste til at komme af med overskydende spænding fra stress og traumer. Tænk på gnuens reaktion efter den er blevet jagtet af løven på savannen. Når jagten er overstået og gnuen er sikker, ryster den sig, og bringer derved sit nervesystem tilbage til den naturlige balance, inden den bevæger sig videre.
De fleste oplever vibrationerne og den efterfølgende tilstand som afslappende, behagelig og ofte som velvære i kroppen. Når man har lavet øvelserne en del gange, vil det blive nemmere og hurtigere at få vibrationerne i gang. Du har selv fuld kontrol over rystelserne og kan stoppe dem når som helst du vil.

TRE regulerer balancen i nervesystemet, en balance der forskydes mod ubalance når vi oplever stress, spændinger, angst, depression, traumer mm. TRE kan ikke erstatte psykoterapeutisk eller medicinsk behandling, men kan kombineres med dette og støtte op om behandlingen.

TRE hos mig

TRE kan integreres i andet kropsligt arbejde, du laver i terapien og kan således være en naturlig del af at arbejde kropsterapeutisk. Meget kropsterapeutisk arbejde er i forvejen spændingsforløsende, skaber flow og genopretter balancen i nervesystemet. Om du skal udføre øvelserne alene derhjemme ved siden af terapien eller kun i terapien, er et individuelt skøn, som vi taler om sammen.
Du kan også komme og lære TRE uden at have brug for terapi, men bare have ønsket om at lære en metode til selv at komme af med dagligdagens spændinger og stress.

Jeg er medlem af:

    Skriv til mig